top of page

З любов'ю до книги

30 вересня Україна відзначала Всеукраїнський день бібліотек. Учні Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №60 не залишились осторонь, а провели Тиждень, присвячений цій даті.

Розпочався Тиждень лінійкою «Читай – пізнавай, вчись – не лінись». Школа була прикрашена афоризмами, висловами про бібліотеку та книги. Підготовлена «Бібліотечна сушка» із завданнями для учнів 1-4 класів «Кому належать ці слова?». Літературна гра «Впізнай героя казки» сподобалась учням 1-2 класів. З відео-бесіди учні дізналися про письменників Миколаївщини. Дуже сподобався школярам 1-11 класів захід «У нас в гостях письменник». Учні в костюмах письменників Г.Х.Андерсена, Л.Українки, Т.Г.Шевченка та ін. завітали в класи, розповіли про життєвий і творчий шлях. Літературні виставки, присвячені ювілярам І.Карпенку-Карому, Б.Олійнику, І.Буніну нагадали учням про творчість цих письменників.

Учні 4-5 класів у альтанці на уроках читання зачитали відгуки на сучасну дитячу прозу, познайомили своїх товаришів з книжками, які вони читають. Третьокласники інсценізували уривки з творів українських письменників: І.Франко «Лис Микита», О.Олесь «Бабусина пригода» та з української народної казки «Лисичка і журавель».

Відбулася конференція, присвячена 135-ій річниці школи «З любов'ю про школу» за книгою Д.П. Вострікова «Окопные воспоминания», яку провели учні 10 класу.

Вернісаж «Країна книжок нашого класу (1-11 класи) познайоми учнів з тим, хто і що читає. Учні 1-х класів під час екскурсії познайомилися з районною дитячою бібліотекою.

Тиждень бібліотеки пройшов цікаво і з великою користю для учнів школи, які прочитали цікаві книжки та порекомендували їх прочитати іншим.

Зав. шкільною бібліотекою

Танасова Р.Г.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page